"Nézz tükörbe, az a te versenyed!"

Az egyetlen célom, hogy a legtöbbet kihozzam belőled

A sportcélok elérése egyszerűnek tűnik: csak edzéseket kell gyűjtögeti kis perselyben.
Lehet véletlenszerű az hogy mit, mikor, mennyit vagy tudatosan megtervezett is. Az időbeosztásodhoz, körülményeidhez, lehetőségeidhez igazított, tudatosan felépített edzésprogram meghatványozza a befektetett időt. A perselyt te magad töltöd meg tartalommal, én csak a kamatokat tudom növelni az odavezető útmutatással együtt.

Magamról

A sport, a mozgás szeretete egészen kisgyermek korom óta az életem része. A futás, mint sport, kezdetben csak szabadidős tevékenységet jelentett, majd észrevétlenül a mindennapjaim részévé vált. Angyalföld futónagyköveteként több évig segítettem a közösségi futásokat az “Angyalcipők” élén, majd számos maraton teljesítése után elindultam egy új úton, hogy felfedezzem a triatlon világát. A sportág iránti alázat és tisztelet találkozott a szakmai érdeklődésemmel, így lettem először futó, majd triatlon edző, s több évig alapító és vezetőedzője voltam egy sportlabornak. Főleg állóképességi sportolókkal foglalkozom, legyen az triatlonista, terepfutó, vagy éppen kerékpáros. Évek óta publikálok szakmai lapokban, és több tudományos kutatásban is részt veszek. Lépést tartok a technika fejlődésével, mára már rengeteg eszközt használok munkám során, legyen az pulzusmérő óra vagy kerékpáros wattmérő.  Folyamatos önképzésemnek köszönhetően én voltam hazánk első IRONMAN licensszel rendelkező triatlonedzője. Két éve én írom a Balaton átúszás felkészítő edzéstervét is.

Ahol még megtalálhatsz

Végzettségek

FOUNDATIONS OF HEART RATE VARIABLITY (HRV COURSE, 2020)
BIOMECHANICAL SPECIALIST (NESTA, 2020)

CERTIFIED SPORT NUTRITION SPECIALIST (NESTA, 2019)
WKO4 E-COURSE (TRAININGPEAKS, 2018)
IRONMAN CERTIFIED COACH (IRONMAN UNIVERSITY, 2017)
TRIATLON EDZŐ (II SZINT, MAGYAR TRIATLON SZÖVETSÉG, 2016)
TRIATLON EDZŐ (I SZINT, MAGYAR TRIATLON SZÖVETSÈG, 2015)
TRIATLON EDZŐ (BSU, 2015)
UESCA Certified Triathlon Coach (2019)
ITCA Certified Triathlon Coach (2019)

További vélemények

"Azon szerencsések közé tartozom, aki Atival (alias Aticoach) sportolóként és szakértőként is volt / van lehetőségem együtt dolgozni. Ő testesíti meg a modern edzőt, aki folyamatosan képes a megújulásra és odafigyel minden új módszerre, technológiára, lehetőségre és azt be is építi a munkájába. Hihetetlenül kreatív így a közös munka során biztosan nem fogsz unatkozni. Atival mindent meg tudsz beszélni, ami azért fontos, mert még a modern edzők (mint Ati) se tudnak segíteni a fejlődésedben, ha nem követed a javaslatait vagy nem kérdezel, ha bizonytalan vagy valamiben. Csak ajánlani tudom, hogy kezd el vele a közös munkát! Az eredmények őt már igazolják, ha együtt dolgoztok, akkor a befektetett munka értelmet nyer!"
Liebscher Laci
"Attilával azért jó dolgozni, mert az ő módszereivel a sportolás sok idő elteltével sem egy kényszer, hanem egy remek kikapcsolódás, melynek megvannak a keretei. Sokat fejlődtem vele dolgozva, visszakaptam a korábban lecsökkent motivációmat a triatlon iránt. "
Knáb Tamás
"A legjobb szívvel ajánlom Attit edzőnek. Szakmailag maximálisan felkészült, naprakész és precíz. Egy igazi személyi edző, aki minden rezdülésedre figyel, és ehhez igazítja a hosszú és rövid távú edzéstervet. Nagyon sokat fejlődtem Atti irányítása mellett, és élvezem a közös munkát. Köszi, Atti!"
Károlyi Zsuzsa
"Két éve dolgozunk együtt Attilával. Az első év tapasztalatait átbeszélve mostanra olyan minőségű edzéseket végzek, amik jobb eredményekhez vezettek, ráadásul elég változatosak is. Komplex szemléletű edző, a heti feladatokon túl segít, hogy hova forduljak gyógytornásszal, diatetikussal kapcsolatban. A folyamatos továbbképzéseinek köszönhetően úgy látom jópár évig tudunk még feljődni :)"
Burai László
"2015 június óta dolgozunk együtt Atival. Azóta 6818 km-t futottam, 6760 km-t kerékpároztam, 481 km-t úsztam rengeteget görgőztem, sokat erősítettem, és még mindig szeretem minden percét. Soha nem gondoltam volna, hogy résztávozni fogok, hogy triatlonozni fogok és még egy csomó minden mást ami a komfortzónámból kimozdít, és még szeretem is. Hétfőnként alig várom, hogy megkapjam a heti tervet az előző hét elvégzett feladatainak kommentjeivel, amiből mindig lehet tanulni vagy örülni a jól elvégzett feladat jutalmaképpen kapott dicséretnek . Ati folyamatosan képzi magát, és megszerzett tudását fel is használja sportolóinál. Az edzéseket rugalmasan alakítja ki a sportoló heti időbeosztásának megfelelően. Az edzések változatosak, a fejlődés előremutató. A formaidőzítés mindig tökéletes. Így könnyű motiváltak maradni."
Debiec Dóra
"Szakmailag és emberileg is kiváló. A legjobb döntés volt Atival dolgozni. Nem bànja meg senki, ha Őt vàlasztja. Jó barát és nagyszerű edző. "
Geosits Indira
"Hosszútáv futás, maratonra felkészülés, triatlon versenyek komolyabb sérülés nélkül? Igen lehetséges, egy kiváló edző segítségével. Munka, család és sport egyensúlya? Megteremthető egy profi edző támogatásával. Ati (Garas Attila edző) minden tekintetben hatékony segítséget nyújt számomra sportcéljaim megvalósításában. Amatőrként profi módon készülhetek az általa gondosan megszerkesztett edzéstervvel. Immár 2015-óta hétről-hétre figyelemmel kíséri fejlődésemet és mindig pontosan tudja, hogy milyen feladatokkal lásson el, mire van épp szükségem. A versenyeim napján a formaidőzítés kivétel nélkül hibátlan, mindig a legjobbat tudom kihozni magamból. Ati soha nem elégszik meg az elért eredményekkel, folyamatosan képzi magát és az új szakmai ismereteket beépíti az edzéstervembe, ami ez által is nagyon változatossá, mi több élvezetessé válik (…na jó, néha kicsit fáj, de nekem jól esik, ez kell a fejlődéshez). "
Debiec Lajos
"Atival lassan 1,5 éve dolgozunk együtt, ami számomra nem meglepetés. Már az első találkozó során meggyőző volt és abban a pillanatban tudtam, hogy megbízhatok benne történjen bármi. Az elmúlt 1,5 évben sok km-en és versenyen vagyunk túl. Eddig minden versenyen PB-vel értem célba és bízom benne, hogy ebben az évben (ha nem is sok verseny lesz) ez töretlenül megy tovább. A mostani nehézségek ellenére is tudatosan és ésszerűen állítja össze az edzéseket. Azt gondolom, ha szeretnél egy célt elérni futásban akkor ne gondolkodj sokat! Írj neki és garantált lesz a siker!"
Szabó József